Dunaújvárosi Sárkányok Kosárlabda Sportegyesület

U11A – Köszönjük, Zoli!

2015-02-07 Székesfehérvár, Bory J. Ált. Isk

Röviden:

Országos Kenguru Bajnokság, 5. forduló, 8. régió, „C” csoport

Dunaújvárosi Sárkányok U11A – Paksi Harcosok 30:54 (8:8, 3:11, büntetők: 4:6, 8:20, 7:9)
Pontsz.: Csató T. 9, Krizsán B. 8, Hutterer H. 5, Homolya Z. 3, Siba D. 2, Mihálovics I. 1, Gálfi R. 1, Kovács A. 1

DKKA Vadmacskák – Dunaújvárosi Sárkányok U11A 37:48 (10:9, 7:14, büntetők 4:6, 7:13, 9:6)
Pontsz.: Kovács A. 11, Csató T. 8, Krizsán B. 7, Kovács Máté 7, Hutterer H. 5, Mihálovics I. 4, Radics L. 3, Kovács Márk 2, Siba D. 1

u11a

Bővebben:

Szombaton új, kemény ellenfelek ellen léphetett pályára 2004-es csapatunk Székesfehérváron.

A Paksi Harcosok elleni mérkőzés eredménye csúnyább, mint a csapatok közötti különbség. Idegen pályán sokáig nagyon nehezen dobtuk be a labdát, a gyerekek egyszerűen nem voltak hozzászokva a mieinknél sokkal keményebb palánkokhoz, és mindegyik dobásunk átpattant a gyűrűn. Például a mérkőzés elején háromszor elvettük a labdát a paksiaktól, és mindhárom ziccert kihagytuk.

De ez nem baj. Az eredmény nem lényeges; ami fontos, hogy a gyerekeink egyre jobbak, és gyakran szépen dolgoznak össze együtt, és szép helyzeteket képesek kialakítani maguknak egyéni megmozdulásokkal is.

Látszott viszont, hogy a paksi csapat sokkal agresszívabban támadta a lepattanókat, ezen nekünk dolgozni kell. Gyakorolnunk kell tovább a gyors visszafutást is, miután mi rádobtuk a labdát. A Paski Harcosok nagyon szépen passzolta előre a labdát szerzett lepattanóknál. Egy dolog, ami kifejezetten nem tetszett: a harmadik negyedben voltak kisokosok, akik 10 pontos hátránynál mondogatták egymásnak, hogy ez a meccs „nyerhetetlen”. Remélem, hogy utoljára hallottam ilyet tőlük.

A második mérkőzésre már bemelegedve indultunk neki, hiszen nem volt pihenőnk a két meccs között. A sorainkban változtatásokat beszéltünk meg, Ramóna és Donát, illetve István és Máté sort cserélt, így szerintem jobban is játszottak együtt a gyerekek.

Ez így is egy nagyon nehéz meccs volt, és bár nagyon ritkán emelek ki valakit egyénileg fiatal gyerekeknél, de most szinte muszáj.

Homolya Zoli példás hozzáállásával, félelmet nem ismerve, fantasztikus akaraterejével, és szemmel láthatóan dühösen (Zoli bácsi edző félt is, hogy valami butaságot fog csinálni, de én úgy éreztem, hogy abszolút önuralommal játszik, csak éppen teljes lánggal ég benne a tűz) a hátára kapta a csapatot, mindenhol ott volt, minden labdáért mások helyett is harcolt. Rengeteget „kapott” is az ellenféltől. Példáját követve, csapattársai is „beindultak”, és bár a labda nekünk ma nem akart beesni a gyűrűbe, büszkén jöhettünk haza Székesfehérvárról, továbbra is a régió (Fejér megye, Veszprém, Siófok, Paks) kilenc legjobb csapata között.

You must be logged in to post a comment Login