Dunaújvárosi Sárkányok Kosárlabda Sportegyesület

PM U14 bajnokság, 1. forduló

2014-10-04 Bicske

Pest Megyei Serdülő Bajnokság, 1. forduló

Röviden:
Sárkányok – Kiskunlacháza 95:87 (20:29, 35:13, 22:26, 18:19)
Pontsz.: Csépányi Z. 24, Petrin R. 24, Matucza Gy. 16, Benkovics G. 13, Bozsik V. 8, Szabó P. 6, Fehérvári M. 4.

Döntő:

Bicske – Sárkányok 77:73 (19:12, 20:24, 20:23, 17:13)
Pontsz.: Matucza Gy. 35, Petrin R. 21, Csépányi Z. 10, Fehérvári M. 4, Szabó P. 2, Bozsik V. 1

Bővebben:

Két kemény mérkőzést játszottunk a Pest Megyei Bajnokság serdülő korosztályának 1. fordulóján. A szeptemberre tervezett edzőmérkőzéseinket sajnos nem sikerült lebonyolítani, így a gyerekek végülis úgy léptek pályára, hogy 5 hónapja nem játszottak mérkőzést keményebb ellenfelek ellen.

Első mérkőzésünk a kiskunlacházai KLIKK Zsiráfok ellen volt, akiktől tavaly hazai pályán kikaptunk. Ma azonban viszonylag simán sikerült győznünk, ezt az eléggé rozsdás első negyedet követő második negyedben alapoztuk, amikor Matucza Gyula és Petrin Richárd teljesen dominált a pályán.
Kiemelten jól játszott Benkovics Gábor, aki rengeteg labdát szerzett, és Csépányi Zalán is, aki az ellenfél rendkívül ügyes irányítóján védekezett a második félidőben. (95:87)

A torna döntőjében a hazai csapat várt ránk, akik az első mérkőzésükön Dunaharaszti ellen győztek. A Radobasket Bicske tavaly is jó csapat volt, az idén is azok lesznek, szinte mindegyik játékosuk magas és viszonylag képzett.
Az első negyedben jól kezdtünk, elhúztunk 8:0-ra, de aztán ők is feléledtek, és szerintem jó kosárlabda meccs alakult ki, ahol mindkét csapat félpályás játékkal próbálta letörni az ellenfél védelmét.
A felállásaink jól működtek, sok kosarat dobtunk, viszont a labdára jobban kell vigyáznunk, a kosár alatti kizárásokat gyakorolni kell, és egyszerűen kifejezve: okosabban kell játszanunk egy szoros mérkőzés utolsó perceiben.
Itt ugyanis egy perccel a mérkőzés vége előtt 2 pont volt a különbség, mi hoztuk a labdát, de rossz döntések születtek, a dobás kimaradt, az egészpályás védekezésünk pedig fegyelmezetlen volt. (73:77)

Semmi baj, nagyon büszkék lehetünk, az idén jobb csapat vagyunk, ez látszik, és ma erős ellenfelek ellen jó eredményeket értünk el.

A csapat következő mérkőzése október 16.-án lesz az U16-os korosztályban.

You must be logged in to post a comment Login