Dunaújvárosi Sárkányok Kosárlabda Sportegyesület

Sárbogárdi Serdülő Pünkösd Kupa

Bár a bajnokságoknak már vége, június 7.-én mégis játszottunk: a Sárbogárd KC hívott meg minket egy pünkösdi tornára, mely végülis három résztvevő csapattal zajlott le.

Röviden:

1. mérkőzésünk: Sárbogárd KC – Sárkányok: 37:84 (4:22, 17:16, 10:23, 7:23)

Pontsz.: Varga Á. 28, Csépányi Z. 25, Matucza Gy. 14, Bozsik V. 8, Szabó P. 5, Ancsa R. 4

2. mérkőzésünk: Dunaújvárosi Főiskola Diák SE – Sárkányok: 46:112 (16:33, 10:26, 8:29, 12:24)

Pontsz.: Matucza Gy. 45, Varga Á. 22, Csépányi Z. 21, Ancsa R. 10, Szabó P. 8, Bozsik V. 6

A harmadik mérkőzésen a Sárbogárd KC legyőzte a DFDSE-t, így a torna 2. helyet szerezte meg.

 

Bővebben:

Először is meg szeretnénk köszönni a Sárbogárd KC-nak a nagyszerű tornát, és a kedves meghívást. Így egy kicsivel több lendülettel álltak a gyerekek az edzésekhez is az utóbbi hetekben, annak ellenére, hogy a bajnokságok már véget értek.

Természetesen büszkék vagyunk az első helyre, valamint az egyéni díjakra is: Matucza Gyula a legtöbb pontot dobó játékosként kapott külön oklevelet és érmet, Varga Ákost pedig a torna legjobb játékosaként jutalmazta a zsűri (holtversenyben Bozsik Vilmossal, de mivel Ákosnak ez volt az utolsó éve serdülőként, ő kapta. Vili, majd megnyered jövőre!).

A csapatról: összesen hét gyereket sikerült összekaparni erre a tornára, a többiek sérülések vagy családi programok miatt nem tudtak eljönni. Ettől függetlenül a két egymást követő mérkőzést jól bírtuk. Okosan játszottunk, félpályás védekezéssel, gyors leindításokkal próbáltunk könnyű kosarakat szerezni, és ez sikerült is. Párosával cserélgettünk (mivel két cserénk volt), és ezt gyakran, így mindenki ugyanannyit játszott (ezért elkerülhetetlen volt a végén a „Gábor Bá, miért játszottam ilyen keveset?????”).

Mindenkinek kellemes nyarat és sok jó pihenést kívánok, az augusztusi táborban találkozunk újra! (a jövő héten még vannak „lightos” edzések)

akos_MVP guszi_legtobb_pont mindenki1 sarkanyokgyoztek vili_nyertunk kupa

You must be logged in to post a comment Login