Dunaújvárosi Sárkányok Kosárlabda Sportegyesület

2014 április 13 – Siker a hazai tornán

2014-04-13, vasárnap, Dunaújváros

Pest Megyei Bajnokság U14-es korosztály, 7. forduló

Röviden:

Ismét itthon rendezhettünk tornát, a Széchenyi Gimnáziumban. Szép játékunknak örülhettünk, valamint annak, hogy a második saját rendezésű tornánkat is megnyertük.

Dunaújvárosi Sárkányok – KLIKK Zsiráfok SE 80:83 (20:20, 21:24, 21:11, 18:28)

Pontsz.: Csépanyi Z. 25, Matucza Gy. 25, Varga Á. 12, Petrin R. 10, Ancsa R. 4, Ancsa D. 2, Bozsik V. 2

KLIKK Zsiráfok SE – Ferences DSE 53:65

Ferences DSE – Dunaújvárosi Sárkányok 49:81 (18:21, 13:16, 14:27, 4:17)

Pontsz.: Matucza Gy. 33, Petrin R. 26, Csépányi Z. 10, Varga Á. 10, Ancsa R. 4

Bővebben:

Elsõ vendégünk a kiskunlacházai KLIKK Zsiráfok SE volt, akik két – a 14-éves korosztályhoz képest – magas játékossal büszkélkedhettek; egyikük (állítólag, én nem láttam) bemelegítésnél két kézzel zsákolgatott. A mérkõzés, mint az eredmény is mutatja, izgalmas volt. Az elsõ félidõben a legnagyobb különbség 6 pont ide, illetve 7 pont oda volt a csapatok között.

Egészpályás védekezéssel próbálkozott mindkét csapat, ebbõl adódóan sokszor rohamos jellegű játék alakult, sok eladott labdával és – amikor a csapdák nem sikerültek – sok sima ziccerrel. Védekezésünk sokszor fegyelmezetlen volt, így például Petrin Richárd már az elsõ negyedben begyüjtött magának 3 faultot.

A második félidő elsõ perceiben Ricsi újabb kulcsfontosságú faultot kapott, le kellett ülnie, és így a nálunk egyébként is jóval magasabb ellenfél ellen nehéz helyzetbe kerültünk a kosarak alatt. Ennek ellenére a 3. negyed 8. perce környékén 10 ponttal vezettünk, szépen passzoltuk a labdát, egészpályás védekezésünkkel labdákat szereztünk. A 3. negyed végére, hogy Gyuszit egy pár percre pihentethessük a 4. negyed előtt, Ricsi visszatért a pályára, szinte azonnal begyüjtötte 5. faultját, így a mérkőzést nem folytathatta.

A 4. negyedben nagyon kemény küzdelem következett, a csapatok fáradtak, a KLIKK magas játékosait nem tudtuk a kosár alatt visszatartani, besegítéseink késtek vagy egyszerűen kimaradtak, a negyed 2. percében 68:61-bõl a 4. percre 68:70 lett. Innentől 1 és 4 pont között ingadozott a csapatok közti különbség, míg 6 másodperccel a vége előtt, 3 pontos hátránnyal, időkérésből az ellenfél térfelén bedobásból támadhattunk. A felrajzolt figurát a fiúk jól megvalósították, Gyuszi azonban a 3 pontos dobását mellé dobta, így maradt a 3 pontos különbség, 80:83.

A torna második mérkõzése a minket legyőző KLIKK Zsiráfok és a Ferences DSE között zajlott, s a fáradt zsiráfok egy faultokkal teli, lassú mérkőzésen 12 ponttal kikaptak.

Tehát második mérkőzésünket a Ferences DSE ellen játszhattuk, akik természetesen fáradtak voltak már, de a mi játékosaink hozzáállása is jobb volt. Fegyelmezettebben (itt főleg Ricsi érdemel dícséretet) védekeztünk, az első félidőben még félpályás védekezést alkalmazva, támadáskor az 1. negyedben Matucza Gyula vitte hátán a csapatot, a 2.-ban pedig főleg Csépányi, Petrin és Bozsik összjátéka hozta a kosarakat.

A harmadik negyedben agresszív egészpályás védekezéssel próbáltuk meglepni ellenfeleinket. A 3. negyed 6. percében még „csak” 46:40-re vezettünk, ez a 9.percre 62:40-re nőtt, főként Petrin Richárd bemutatójának köszönhetően – Ricsi ezalatt a három perc alatt teljes transzban 12 pontot dobott. A negyed végére a Ferences láthatóan kimerült, és a 4. negyedben már felállásokat gyakorolhattunk, Gyuszi pedig cselbemutatóval kápráztatta a közönséget. 81:49

A tornán részt vettek: Ancsa Dániel, Ancsa Róbert, Bozsik Vilmos, Csépányi Zalán, Matucza Gyula, Petrin Richárd, Szabó Péter, Talmácsi Márk, Varga Ákos.

You must be logged in to post a comment Login